top of page

RAMAZAN AYI GELİRKEN


Ramazan ayı gelirken tüm Müslümanları bir heyecan kaplar. Sevap kapılarının oluk olup akıp, inananların her an kazançlara boğulacağı, Allahın rahmet ve bereket ayı, Müslümanların cennete bir adım daha yaklaşacağı, günlere geldik.

Ramazan ayı 16 Mayıs günü başlayacak. 16 Mayıs akşamı açılacak 2018 oruç ayının ilk sahuruna ise 15 Mayıs gecesi kalkılacak. Ramazan ayının bitişi ise 14 Haziran Perşembe akşamı olacak.

Oruç, sabahın ilk ışıklarıyla başlayıp, güneşin batışına kadar devam eder. Yani oruç, imsaktan iftara kadar sürer. Bu sürede tüm Müslümanlar yemekten, içmekten ve günah olan tüm hareketlerden uzak durarak nefsini terbiye eder. Ramazan ayı gelince imamlarımız ezanı bir başka şevkle okur. Köylerimizde sahura kalkmak için Minarelerden selalar verilir. Buna köyde temcütde derler. Evlerde hanımlar hamur işleri, kahvaltılıklar hazırlarlar. O uzun günlelrde tok tutacak yemekler hazırlanır. Akşam Namazı yaklaştığında evlerde hanımlar çeşit çeşit yemekler hazırlar, imamın akşam ezanı büyük bir teslimiyetle beklenir. Birbirine iftar yemekleri ikramlarında bulunur. Son yıllarda köylerde ortak bir yerde buluşarak topluca iftarlar yapılır. Topluca dualar okunur. Allaha eller açılır.

Ramazan bayramı 14 Haziran Perşembe günü arefe ile başlayacak. 14 Haziran'ı takip eden

15 - 16 - 17 Haziran 2018 Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri Ramazan Bayramı olarak kutlanacak.

AMASYAM05 HABER - 2018

Featured Posts
Daha sonra tekrar deneyin
Yayınlanan yazıları burada göreceksiniz.
Recent Posts
Search By Tags
Henüz etiket yok.
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
bottom of page